George + Powlett

  • Type Commercial, Residential
  • Client Private
  • Location Melbourne
  • Description A modern language in heritage surrounds
  • Collaborators Myles Baldwin Design
  • Construction 2017

Contained yet connected, a sense of refuge without sacrificing outlook, sky or streetscape.

A raw, sculptural off-form concrete wall on the south boundary frames the walkway into the lobby of the apartments.

A double-height light-filled space in the entrance activates the building. Each step is a walk towards the northern light.

The fa├žade features egg-crate geometric cells made of patinated concrete; drawing the eye upwards and creating visual interest and privacy.

Dramatic foliage adds further urban camouflage to the exterior yet allows for interaction and connection between the interior and outside world; and a modern sympathetic language with the heritage surrounds.